Saveti Za zdravijije zube

Prirodni načini da ublažite..

Feature image
Dobra vest je da sa unapređenom stomatološkom zaštitom i redovnim pregledima, strahoviti bolovi od zubobolje nisu tako česti kao što je to nekada bio slučaj. Ali, kada se bol pojavi u ustima, to je važan signal koji ne bi trebalo ignorisati. Za prirodniji pristup problemu zubobolje i kako se otarasiti bolova, predlažemo vam sledeće prirodne lekove i načine:
Opširnije

Negom do blistavog osmeha

Feature image
Edondoncijumu, tkivo koje ispunjava prostor smešten u zubu, tj. na zubnu pulpu. Smatra se da endodoncijumu pripadaju i dentini gleđ. Najčešći uzrok pulpitisa (zapaljenje pulpe – živca) je karijes, zatim trauma i jatrogeni činioci. Pacijenti opisuju bol kao spontani, oštar, probadajući. Zub je izrazito osetljiv na hladno i na spoljne nadražaje. Ukoliko se ne leči, iz parcijalnog seroznog pulpitisa može nastati totalni, purulentni, hronični i drugi.
Opširnije

Ne jedite hranu koja hrani karijes

Feature image
Vrsta hrane i način na koji jedemo znatno utiču na zdravlje usta i zuba – kaže dr Ivana Karadžić. – Naši daleki preci imali su izrazito razvijene vilice, jače zube, čak i više zuba nego mi. Tada karijesa, jednog od najčešćih oboljenja danas, praktično nije ni bilo jer se koristila prirodna, nepripremljena hrana.
Opširnije

Zubi se čuvaju od najranijeg doba

Feature image
Zdravlje zuba kod dece u Srbiji mnogo zaostaje u odnosu na neke delove Evrope. Najčešći problem je karijes, a ukoliko se jave neke teže bolesti, mlada osoba može ostati bez zuba i pre 20. godine. Ključ borbe za zdrave zube je pravilan unos šećera, kvalitetna četkica i dobra tehnika pranja.
Opširnije
Designe : hausweb.com