Saveti U službi vas
Beljenje zuba

Da li beljenje oštećuje zube

Beljenje zuba odavno je postal neizbežan tretman koji se pre svega kosristi u službi lepote. Mi smo se zapitali kako ovaj trend utiče na zdravlje, odnosno da li oštećenje zuba, te kakve koristi tretmana beljenja postoji .

Uzrok tamnjenja zuba?

Najčešći uzrok je genetika,ali do tamnjenja zuba može doći I konzumiranjem obojene hrane I pića. Beljenjem se uklanjaju razne diskoloracije sa površine zuba,a sama boja zuba postaje znatno belja.

Da li beljnje oštećuje zube?

Naravno da ne – ukoliko se pravilno primenjuje od strane vašeg stomatologa sa dovljno dobrom opremom, iskustvom I znanjem. Doktro će odrediti način zaštite zuba desni, kao I broj vrsta tretmana./p>

Bole li zubi nakon tretmana?

Ako su zubi I desni dobro zaštićeni, nećete osetiti bol.Za kućnu negu nakon beljenja apsolutni izbor je definitivano upotreba “white” olovki. Sdruge strane, folija I trake se retko primenjuju zbog izoštrenosti zubne gleđi jer one izazivaju bolne senzaciju.

Učemu je razlika izmđu kozmetičkog I stomatološkog beljenja zuba?

Kozmetički tretmani su jeftiniji,ali I kratkotrajniji.Saloni uglavnom nemaju dozvolu za visoke koncentracije peroksida već koriste sodium bikarbonat,a diodno svetlo je I do 100 puta slabije. Što se tiče stomatološkog tretmana, postoji nekoliko vrsta. Na primer, najbrže beljenje je takozvano laser beljenje koje vam pruža od tri do deste puta svetliju nijansu zuba za samo nekoliko dana. Na vama je da uz konsultaciju s lekarom odaberete onaj tretman koji vam najviše odgovara.